27 Aralık 2010 Pazartesi

Arsenal - Chelsea


         Arsenal, üzerindeki büyük maç lanetini atmak için çıktı maça, Chelsea ise yaralıydı ve acilen bir çıkış galibiyetine ihtiyaçları vardı. Arsenal müthiş bir 3 puan aldı, sadece puansal olarak değil moral olarakta çok önemli bir galibiyet oldu. Maça kısa kısa bakalım;

Katı Savunma
         
Chelsea maça geride başladı. Önde Drogba, kanatlarda Kalou ve Malouda ile pres yapan maviler, Arsenal'in ceza sahasına yaklaştığı anlarda ise daha kalabalık savundular kalelerini, bunda başarılı oldular fakat ofansif yönden Drogba'nın bir şutu dışında etkili olamadılar. Arsenal derin top atarak pozisyon arıyordu. Nasri maça etkili başlamasına rağmen sonradan kesildi. Ferreira yine kötüydü defansif olarakta ofansif olarakta vasatı aşamadı. Chelsea'nin maestrosu Lampard'dan eser yoktu.Çok içe kaçtı. Arsenal ataklarında neredeyse 3. stoper oldu. Formsuzdu ve fizik olarak çok kötüydü, aldığı topları çoğu zaman olumsuz kullandı.
         Maç ilk yarı çok fazla durdu, ofsaytlar ağırlıktaydı. Walcott dakika 30'dan sonra açılmaya başladı sol taraftan Ashley Cole'yi zorlayan süratli oyuncu, rakibine bir de sarı kart yedirdi. Dakikalar 40'ı gösteriyordu fakat Chelsea gittikçe daha da geriye yaslanıyordu. Nasri harika bir şut attı Cech aynı güzellikte topu kurtardı. Wenger tedirgin ve heyecanlıydı. İlk yarı bu skorla biticek derken Maçın bana göre en iyi oyuncusu Song, Wilshere ile harika bir verkaça girip topu sol ayağıyla ağlara gönderdi. Wenger'in öğrencileri bu golle Ancelotti'nin ketum sistemini cezalandırdı. İlk yarı bu skorla bitti.

Walcott Şov
         
Maça kötü başlayan Walcott, hızını ve temposunu gitgide arttırdı. Chelsea ikinci yarıya da aynı taktikle başladı. Mikel'in yerine Ramires oyundaydı. van Persie'nin defansı karıştırdığı pozisyonda Essien çok büyük bir hata yaptı. Karamboldeki topu Cech'e doğru çok yavaş gönderen oyuncunun bu pasını Walcott değerlendirdi. Aldığı topu süratle ceza sahasına doğru sürdü ve kaptana çok rahat bir gol attırdı. Fabregas iyi oyununu golle süsledi. Chelsea'li futbolcular ufak çaplı bir şok yaşarken topu Malouda'nın ayağından kapan Walcott, Topu Fabregas'a kazandırdı, Fabregas, Walcott'a nefis bir pas attı. Ceza sahasına giren oyuncu, çok iyi bir son vuruşla  takımını müthiş bir skora taşıdı. Walcott, onu Lennon'la kıyaslayanlara son vuruşlarıyla cevap vermeye devam ediyor. Hızının yanında bu kadar iyi bir oyun görüşü ve bitiriciliğe sahip olması onu çok özel kılıyor.

Son Çırpınışlar
        Chelsea 3-0 geriye düşmüştü ve önünde 35 dakika daha vardı. Ancelotti bütün kozlarını kullandı, maçın kötülerinden Malouda'nın yerine Kakuta'yı, yine maçın kötülerinden Ferreira'nın yerine belki de maçın başında oynaması gereken Bosingwa'yı oyuna aldı. Ancelotti heralde Ferreira'nın stopervari defansif özelliklerine güvendi Nasri karşısında, fakat Bosingwa'nın 2 sezon önceki Messi markajı hala hatıralarımızda. Chelsea kalan dakikalarda Drogba'nın ortasında Ivanovic'in attığı golle farkı 2'ye indirdi. Chelsea'de hiçbir etkinlik olmamasına rağmen Arsenal ve Wenger tedirgindi. Neyse ki kafalardaki felaket senaryosu gerçekleşmedi maçı Arsenal 3-1 kazandı.

Sonuç Olarak      
        Arsenal harika bir galibiyet aldı. Wilshere ve Song kilit oyunculardı ve harika oynadılar. Önlerindeki oyuncular onlar sayesinde çok daha rahat oynadılar. Djoruou iyiydi fakat Koscielny, Chelsea'nın oyunu yıktığı dakikalarda bocaladı, ufak tefek hatalar yaptı. van Persie çok iyi bir mücadele verdi. Lampard,Drogba,Essien formsuz ve isteksizdi. Chelsea, hakettiği bir mağlubiyet aldı. Bolton maçında yaşanıcak puan kaybı Ancelotti'nin başına çok büyük iş açıcak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder